Ginger dry Price Today in Thiruvananthapuram District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Thiruvananthapuram district of Kerala state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Kerala here.
Ginger dry Price Today in Thiruvananthapuram District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Ginger dry Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Ginger dry | Thiruvananthapuram | Kattakada (Kattakada) | 6000 to 8500 ₹Quintal | 23 Oct 2014 |
| Ginger dry | Thiruvananthapuram | Pothencode (Pothencode) | 1000 to 1100 ₹Quintal | 14 Sep 2013 |
| Ginger dry | Thiruvananthapuram | Chala (Chala) | 13000 to 13050 ₹Quintal | 4 Sep 2013 |
| Ginger dry | Thiruvananthapuram | Nedumangadu (Nedumangadu) | 4200 to 4200 ₹Quintal | 9 Aug 2011 |
| Ginger dry | Thiruvananthapuram | Parassala (Parassala) | 2200 to 3000 ₹Quintal | 1 Feb 2008 |
| Ginger dry | Thiruvananthapuram | Anyara(EEC) (Anyara(EEC)) | 2800 to 3200 ₹Quintal | 25 Jan 2005 |
| Ginger dry | Thiruvananthapuram | Thiruvananthapuram (Thiruvananthapuram) | 1500 to 2000 ₹Quintal | 4 Apr 2003 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।
Ginger dry, alsandikai , Amaranthus, Amla(Nelli Kai), Amphophalus, Apple, Arecanut(Betelnut/Supari), Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Ashgourd, Bajra(Pearl Millet/Cumbu), Banana, Banana - Green, Barley (Jau), Beans, Beaten Rice, Beetroot, Bengal Gram Dal (Chana Dal), Bengal Gram(Gram)(Whole), Betal Leaves, Bhindi(Ladies Finger), Bitter gourd, Black Gram (Urd Beans)(Whole), Black Gram Dal (Urd Dal), Black pepper, Bottle gourd, Brinjal, Cabbage, Capsicum, Carrot, Cashewnuts, Cauliflower, Chikoos(Sapota), Chili Red, Chilly Capsicum, Cluster beans, Coca, Coconut, Coconut Oil, Coconut Seed, Colacasia, Coriander(Leaves), Cowpea (Lobia/Karamani), Cowpea(Lobia/Karamani), Cowpea(Veg), Cucumbar(Kheera), Drumstick, Dry Chillies, Duster Beans, Egg, Elephant Yam (Suran), Elephant Yam(Suran)/Amorphophallus, Fish, French Beans (Frasbean), French Beans(Frasbean), Galgal(Lemon), Garlic, Gingelly Oil, Ginger(Dry), Ginger(Green), Grapes, Green Chilli, Green Gram (Moong)(Whole), Green Gram Dal (Moong Dal), Guava, Hen, Indian Beans (Seam), Indian Colza(Sarson), Jack Fruit, Leafy Vegetable, Lemon, Lime, Little gourd (Kundru), Little gourd(Kundru), Long Melon(Kakri), Mango, Mango (Raw-Ripe), Mango(Raw-Ripe), Mint(Pudina), Mousambi(Sweet Lime), Onion, Onion Green, Orange, Other Pulses, Paddy(Dhan)(Common), Papaya, Papaya (Raw), Papaya(Raw), Pepper garbled, Pepper ungarbled, Pineapple, Plum, Pomegranate, Potato, Pumpkin, Raddish, Red Gram, Rice, Round gourd, Rubber, Season Leaves, Snakeguard, Soji, Sugar, Sweet Potato, Tapioca, Tender Coconut, Tomato, Turmeric, Turmeric (raw), Water Melon, Wheat, Yam, Yam (Ratalu) etc. are sold in Thiruvananthapuram District. Through this website you can get latest price updates in Thiruvananthapuram District.