Ginger dry Price Today in Rupnagar (Ropar) District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Rupnagar (Ropar) district of Punjab state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Punjab here.
Ginger dry Price Today in Rupnagar (Ropar) District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Ginger dry Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Ginger dry | Ropar (Rupnagar) | Ropar (Ropar) | 2000 to 2500 ₹Quintal | 11 Feb 2005 |
| Ginger dry | Ropar (Rupnagar) | Ropar (Ropar) | 1500 to 2000 ₹Quintal | 8 Oct 2004 |
| Ginger dry | Ropar (Rupnagar) | Ropar (Ropar) | 1200 to 1500 ₹Quintal | 8 Dec 2003 |
| Ginger dry | Ropar (Rupnagar) | Anandpur Sahib (Anandpur Sahib) | 1200 to 1500 ₹Quintal | 14 May 2003 |
| Ginger dry | Ropar (Rupnagar) | Anandpur Sahib (Anandpur Sahib) | 1200 to 1500 ₹Quintal | 21 Mar 2003 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।
Ginger dry, Amla(Nelli Kai), Apple, Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Banana, Beetroot, Ber(Zizyphus/Borehannu), Bhindi(Ladies Finger), Bitter gourd, Black Gram (Urd Beans)(Whole), Bottle gourd, Brinjal, Cabbage, Capsicum, Carrot, Cauliflower, Chapparad Avare, Chennangi Dal, Chikoos(Sapota), Chilly Capsicum, Colacasia, Coriander(Leaves), Cucumbar(Kheera), Elephant Yam (Suran), Field Pea, French Beans (Frasbean), French Beans(Frasbean), Galgal(Lemon), Garlic, Ginger(Dry), Ginger(Green), Grapes, Green Avare (W), Green Chilli, Green Gram (Moong)(Whole), Green Peas, Guava, Kabuli Chana(Chickpeas-White), Karbuja(Musk Melon), Kinnow, Leafy Vegetable, Lemon, Lentil (Masur)(Whole), Lime, Litchi, Long Melon(Kakri), Mango, Mango (Raw-Ripe), Mashrooms, Methi(Leaves), Mint(Pudina), Moath Dal, Mousambi(Sweet Lime), Onion, Onion Green, Orange, Paddy(Common), Paddy(Dhan)(Basmati), Paddy(Dhan)(Common), Papaya, Peach, Pear(Marasebu), Peas cod, Peas Wet, Pineapple, Plum, Pomegranate, Potato, Pumpkin, Raddish, Red Gram, Ridgeguard(Tori), Season Leaves, Siddota, Spinach, Sweet Potato, Sweet Pumpkin, Tender Coconut, Tinda, Tomato, Toria, Turnip, Water Melon, Wheat, Yam (Ratalu) etc. are sold in Rupnagar (Ropar) District. Through this website you can get latest price updates in Rupnagar (Ropar) District.