Garlic Price Today in Raebareli District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Garlic market prices in Raebareli district of Uttar Pradesh state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Uttar Pradesh here.
According to latest info, average price of Garlic in Raebareli district mandis is ₹6,078 /quintal. In the last week, minimum price was ₹6,050 /quintal in Jais Mandi and maximum price was ₹6,200 /quintal in Raebareli Mandi. Prices of Garlic from 9 mandis in Raebareli district of Uttar Pradesh are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.
Garlic Price Today in Raebareli District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Garlic Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Garlic | Raebarelli | Raebareli (Raebareli) | 6080 to 6190 ₹Quintal | 24 Dec 2025 |
| Garlic | Raebarelli | Jais (Jais) | 6080 to 6150 ₹Quintal | 24 Dec 2025 |
| Garlic | Raebarelli | Jais (Jais) | 6050 to 6180 ₹Quintal | 23 Dec 2025 |
| Garlic | Raebarelli | Raebareli (Raebareli) | 6100 to 6200 ₹Quintal | 22 Dec 2025 |
| Garlic | Raebarelli | Lalganj (Lalganj) | 6400 to 6450 ₹Quintal | 31 May 2025 |
| Garlic | Padrauna(Kusinagar) | Tamkuhi Road (Tamkuhi Road) | 13210 to 13310 ₹Quintal | 12 Jan 2024 |
| Garlic | Raebarelli | Raebareli (Raebareli) | 3575 to 3650 ₹Quintal | 19 Sep 2014 |
| Garlic | Raebarelli | Lalganj (Lalganj) | 2850 to 2950 ₹Quintal | 11 Jun 2014 |
| Garlic | Raebarelli | Lalganj (Lalganj) | 1950 to 2050 ₹Quintal | 5 Apr 2014 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
लहसुन पुरातन काल से खाने में और औषधि प्रयोजनों में प्रयोग हो रहा है। इसमें खास तरह की गंध होती है। भारत का चीन के बाद विश्व में क्षेत्रफल और उत्पादन की दृष्टि से दूसरा स्थान है जो क्रमश 1.66 लाख हेक्टेयर और 8.34 लाख टन है। लहसुन में विभिन्न प्रकार के पोषक तत्व पाए जाते हैं। इसमें सल्फ्यूरिक एसिड की विशेष मात्रा पाई जाती है। लहसुन एक बारहमासी फसल है जो मूल रुप से मध्य एशिया से आया है। घरेलू जरूरतों को पूरा करने के साथ-साथ भारत लहसुन की 17000 मीट्रिक टन मात्रा निर्यात भी करता है। लहसुन की अच्छी उपज के लिए दोमट मिट्टी अच्छी मानी जाती है। भारत लहसुन को अमेरिका, इंडोनेशिया, ताइवान, संयुक्त राष्ट्र संघ और नेपाल जैसे देशो को निर्यात करता है।
भारत में लहसुन का उत्पादन करने वाले राज्य – भारत में लहसुन की खेती ज्यादातर राज्यो में होती है।लहसुन की खेती मुख्य रूप से गुजरात, मध्य प्रदेश, उत्तर प्रदेश, राजस्थान और तमिलनाडु जैसे राज्यों की जाती है। कुल उत्पादन का 50% से ज्यादा उत्पादन मध्य प्रदेश और गुजरात राज्य में होता है।
लहसुन की उन्नत किस्मे – लहसुन की कुछ किस्मे जो किसानों को बहुत लाभ देती है इस प्रकार है- यमुना सफेद1(G1), यमुना सफेद2(G50), यमुना सफेद3(G282), यमुना सफेद4(G323), भीमा, ओंकार, भीमा पर्पल, गोदावरी, जामनगर लोकल, फुले बसन्त, जीजी4 आदि है।
Garlic, Amla(Nelli Kai), Apple, Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Arhar Dal(Tur Dal), Banana, Banana - Green, Barley (Jau), Barley(Jau), Bengal Gram Dal (Chana Dal), Bengal Gram Dal(Chana Dal), Bengal Gram(Gram)(Whole), Ber(Zizyphus/Borehannu), Bhindi(Ladies Finger), Big Gram, Bitter gourd, Black Gram (Urd Beans)(Whole), Black Gram Dal (Urd Dal), Black Gram Dal(Urd Dal), Black Gram(Urd Beans)(Whole), Bottle gourd, Brinjal, Cabbage, Carrot, Cauliflower, Colacasia, Cucumbar(Kheera), Dalda, Garlic, Ginger(Dry), Ginger(Green), Grapes, Green Chilli, Green Peas, Groundnut, Guava, Gur(Jaggery), Jack Fruit, Jowar(Sorghum), Karbuja(Musk Melon), Kinnow, Lemon, Lentil (Masur)(Whole), Lentil(Masur)(Whole), Lime, Litchi, Mahua, Maize, Mango, Mango (Raw-Ripe), Mousambi(Sweet Lime), Mustard, Mustard Oil, Onion, Orange, Paddy(Common), Paddy(Dhan)(Common), Papaya, Peas(Dry), Pointed gourd (Parval), Pointed gourd(Parval), Pomegranate, Potato, Pumpkin, Raddish, Red Gram, Rice, Ridgeguard(Tori), Spinach, Sponge gourd, Sugar, Sweet Potato, Tomato, Water Melon, Wheat, White Peas, White Pumpkin etc. are sold in Raebareli District. Through this website you can get latest price updates in Raebareli District.