Garlic Price Today in Sitapur District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Garlic market prices in Sitapur district of Uttar Pradesh state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Uttar Pradesh here.
Garlic Market Price Summary in Sitapur
| Commodity | |
| Average Price | ₹5,545 Quintal |
| Minimum Price | ₹5,540 Quintal ( Mahmudabad ) |
| Maximum Price | ₹5,650 Quintal ( Biswan ) |
According to latest info, average price of Garlic in Sitapur district mandis is ₹5,545 /quintal. In the last week, minimum price was ₹5,540 /quintal in Mahmudabad Mandi and maximum price was ₹5,650 /quintal in Biswan Mandi. Prices of Garlic from 5 mandis in Sitapur district of Uttar Pradesh are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.
Garlic Price Today in Sitapur District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Garlic Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Garlic | Sitapur | Biswan (Biswan) | 5550 to 5650 ₹Quintal | 24 Dec 2025 |
| Garlic | Sitapur | Mahmudabad (Mahmudabad) | 5540 to 5610 ₹Quintal | 23 Dec 2025 |
| Garlic | Sitapur | Mahmudabad (Mahmudabad) | 5830 to 5900 ₹Quintal | 14 Oct 2025 |
| Garlic | Sitapur | Biswan (Biswan) | 6800 to 7050 ₹Quintal | 2 Apr 2025 |
| Garlic | Sitapur | Sitapur (Sitapur) | 1350 to 1500 ₹Quintal | 3 Jul 2003 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
लहसुन पुरातन काल से खाने में और औषधि प्रयोजनों में प्रयोग हो रहा है। इसमें खास तरह की गंध होती है। भारत का चीन के बाद विश्व में क्षेत्रफल और उत्पादन की दृष्टि से दूसरा स्थान है जो क्रमश 1.66 लाख हेक्टेयर और 8.34 लाख टन है। लहसुन में विभिन्न प्रकार के पोषक तत्व पाए जाते हैं। इसमें सल्फ्यूरिक एसिड की विशेष मात्रा पाई जाती है। लहसुन एक बारहमासी फसल है जो मूल रुप से मध्य एशिया से आया है। घरेलू जरूरतों को पूरा करने के साथ-साथ भारत लहसुन की 17000 मीट्रिक टन मात्रा निर्यात भी करता है। लहसुन की अच्छी उपज के लिए दोमट मिट्टी अच्छी मानी जाती है। भारत लहसुन को अमेरिका, इंडोनेशिया, ताइवान, संयुक्त राष्ट्र संघ और नेपाल जैसे देशो को निर्यात करता है।
भारत में लहसुन का उत्पादन करने वाले राज्य – भारत में लहसुन की खेती ज्यादातर राज्यो में होती है।लहसुन की खेती मुख्य रूप से गुजरात, मध्य प्रदेश, उत्तर प्रदेश, राजस्थान और तमिलनाडु जैसे राज्यों की जाती है। कुल उत्पादन का 50% से ज्यादा उत्पादन मध्य प्रदेश और गुजरात राज्य में होता है।
लहसुन की उन्नत किस्मे – लहसुन की कुछ किस्मे जो किसानों को बहुत लाभ देती है इस प्रकार है- यमुना सफेद1(G1), यमुना सफेद2(G50), यमुना सफेद3(G282), यमुना सफेद4(G323), भीमा, ओंकार, भीमा पर्पल, गोदावरी, जामनगर लोकल, फुले बसन्त, जीजी4 आदि है।
Garlic, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bottle gourd, Bhindi(Ladies Finger), Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Green Peas, Chilly Capsicum, Mango (Raw-Ripe), Field Pea, Toria, Onion, Capsicum, Sponge gourd, Pointed gourd (Parval), Pumpkin, Wheat, Rice, Maize, Bengal Gram(Gram)(Whole), Lentil (Masur)(Whole), Arhar Dal(Tur Dal), Masur Dal, Peas(Dry), Groundnut, Bajra(Pearl Millet/Cumbu), Sesamum(Sesame,Gingelly,Til), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Kulthi(Horse Gram), Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Black Gram Dal (Urd Dal), Green Gram Dal (Moong Dal), Barley (Jau), White Peas, Linseed, Apple, Guava, Lemon, Mousambi(Sweet Lime), Pomegranate, Banana, Orange, Water Melon, Papaya, Grapes, Mango, Jack Fruit, Ginger(Dry), Garlic, Gur(Jaggery), Mustard, Sugar, Wood, Firewood, Lime, Mint(Pudina), Mustard Oil, Ginger(Green), Gram Raw(Chholia), Knool Khol, Red Gram, Paddy(Common), Pointed gourd(Parval), Lentil(Masur)(Whole), Black Gram Dal(Urd Dal) etc. are sold in Sitapur District. Through this website you can get latest price updates in Sitapur District.