Green Chilli Market Price Today in Delhi - 26 Dec 2025
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Delhi. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Delhi here.
According to latest info, average price of Green Chilli in Delhi markets is ₹2,750 /quintal. In the last week, minimum price was ₹2,000 /quintal in Azadpur Mandi and maximum price was ₹4,500 /quintal in Keshopur Mandi. Prices of Green Chilli from 6 mandis in Delhi are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 26 Dec 2025.
Green Chilli Market Price Today in Delhi - :updated_at
| Commodity | District | Mandi | Green Chilli Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Green Chilli | Delhi | Azadpur (Azadpur) | 2000 to 4000 ₹Quintal | 26 Dec 2025 |
| Green Chilli | Delhi | Keshopur (Keshopur) | 3500 to 4500 ₹Quintal | 23 Dec 2025 |
| Green Chilli | Delhi | Shahdara (Shahdara) | 2200 to 2600 ₹Quintal | 1 Nov 2025 |
| Green Chilli | Delhi | Shahdara (Shahdara) | 2300 to 2600 ₹Quintal | 28 Sep 2014 |
| Green Chilli | Delhi | Keshopur (Keshopur) | 3000 to 4500 ₹Quintal | 20 Jul 2014 |
| Green Chilli | Delhi | Azadpur (Azadpur) | 600 to 1200 ₹Quintal | 6 Jun 2014 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।
भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।
हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।
Sales of Apple, Banana, Mustard, Wheat, Barley etc. take place in Mandi. Through this website you can get latest updates on prices in Mandi.