Green Chilli Price Today in Patan District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Patan district of Gujarat state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Gujarat here.
Green Chilli Market Price Summary in Patan
| Commodity | |
| Average Price | ₹2,250 Quintal |
| Minimum Price | ₹2,250 Quintal ( Patan (F&V) ) |
| Maximum Price | ₹3,550 Quintal ( Patan (F&V) ) |
According to latest info, average price of Green Chilli in Patan district mandis is ₹2,250 /quintal. In the last week, minimum price was ₹2,250 /quintal in Patan (F&V) Mandi and maximum price was ₹3,550 /quintal in Patan (F&V) Mandi. Prices of Green Chilli from 4 mandis in Patan district of Gujarat are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 19 Dec 2025.
Green Chilli Price Today in Patan District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Green Chilli Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Green Chilli | Patan | Patan (F&V) (Patan (F&V)) | 2250 to 3550 ₹Quintal | 19 Dec 2025 |
| Green Chilli | Patan | Siddhpur (Siddhpur) | 1000 to 4250 ₹Quintal | 14 Apr 2015 |
| Green Chilli | Patan | Siddhpur (Siddhpur) | 2105 to 2460 ₹Quintal | 26 Feb 2007 |
| Green Chilli | Patan | Patan (Patan) | 600 to 700 ₹Quintal | 25 Nov 2006 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।
भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।
हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।
Green Chilli, Ajwan, Amla(Nelli Kai), Apple, Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Bajra(Pearl Millet/Cumbu), Barley (Jau), Barley(Jau), Beetroot, Bengal Gram(Gram)(Whole), Bhindi(Ladies Finger), Big Gram, Bitter gourd, Black Gram (Urd Beans)(Whole), Black Gram Dal (Urd Dal), Black Gram Dal(Urd Dal), Black Gram(Urd Beans)(Whole), Bottle gourd, Brinjal, Cabbage, Carrot, Castor Seed, Cauliflower, Chilly Capsicum, Cluster beans, Coconut Seed, Corriander seed, Cotton, Cotton Seed, Cowpea(Veg), Cucumbar(Kheera), Cummin Seed(Jeera), Elephant Yam (Suran), Garlic, Ginger(Green), Gram Raw(Chholia), Green Chilli, Green Gram (Moong)(Whole), Green Gram(Moong)(Whole), Green Peas, Ground Nut Seed, Groundnut, Guar, Guar Seed(Cluster Beans Seed), Gur(Jaggery), Isabgul (Psyllium), Isabgul(Psyllium), Jowar(Sorghum), Kabuli Chana(Chickpeas-White), Kulthi(Horse Gram), Lemon, Little gourd (Kundru), Long Melon(Kakri), Mataki, Methi Seeds, Methi(Leaves), Moath Dal, Mustard, Onion, Onion Green, Other Pulses, Peas Wet, Pegeon Pea (Arhar Fali), Potato, Pumpkin, Raddish, Ragi (Finger Millet), Rajgir, Red Gram, Ridgeguard(Tori), Sarasum, Sesamum(Sesame,Gingelly,Til), Soanf, Surat Beans (Papadi), Suva (Dill Seed), Suva(Dill Seed), Sweet Potato, Tinda, Tobacco, Tomato, Toria, Wheat, Yam (Ratalu) etc. are sold in Patan District. Through this website you can get latest price updates in Patan District.