Green Chilli Price Today in Pathanamthitta District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Pathanamthitta district of Kerala state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Kerala here.

Green Chilli Market Price Summary in Pathanamthitta

Commodity Green Chilli Green Chilli
Average Price ₹300 Quintal
Minimum Price ₹300 Quintal ( Omalloor )
Maximum Price ₹300 Quintal ( Omalloor )
* This summary is taken from prices of last one week from 8 mandis.

According to latest info, average price of Green Chilli in Pathanamthitta district mandis is ₹300 /quintal. In the last week, minimum price was ₹300 /quintal in Omalloor Mandi and maximum price was ₹300 /quintal in Omalloor Mandi. Prices of Green Chilli from 8 mandis in Pathanamthitta district of Kerala are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.

Green Chilli भाव

Green Chilli Price Today in Pathanamthitta District | All Mandis

Commodity District Mandi Green Chilli Price Update
Green Chilli Pathanamthitta Omalloor (Omalloor) 300 to 300 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Pathanamthitta Pandalam Thekkekkara VFPCK (Pandalam Thekkekkara VFPCK) 5000 to 5400 ₹Quintal 28 Dec 2024
Green Chilli Pathanamthitta Erath VFPCK (Erath VFPCK) 2000 to 11000 ₹Quintal 16 Dec 2024
Green Chilli Pathanamthitta Puramattom VFPCK (Puramattom VFPCK) 3000 to 4000 ₹Quintal 8 Jan 2024
Green Chilli Pathanamthitta Puramattom (Puramattom) 3000 to 4000 ₹Quintal 8 Jan 2024
Green Chilli Pathanamthitta Parakkodu (Parakkodu) 2000 to 2700 ₹Quintal 11 Jan 2007
Green Chilli Pathanamthitta Parakkodu (Parakkodu) 1200 to 2000 ₹Quintal 3 Jul 2006
Green Chilli Pathanamthitta Pandalam (Pandalam) 2200 to 2600 ₹Quintal 14 Jun 2006

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।

भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।

हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।

Green Chilli, Potato, Green Chilli, Cauliflower, Brinjal, Bhindi(Ladies Finger), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Colacasia, Leafy Vegetable, Ashgourd, Amaranthus, Mango (Raw-Ripe), Long Melon(Kakri), Onion, Coriander(Leaves), Cowpea(Veg), Banana - Green, Drumstick, Little gourd (Kundru), Papaya (Raw), Pumpkin, Snakeguard, Rice, Green Gram (Moong)(Whole), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Yam (Ratalu), Banana, Papaya, Pineapple, Grapes, Mango, Jack Fruit, Turmeric (raw), Ginger(Dry), Garlic, Mustard, Turmeric, Black pepper, Coconut Oil, Tapioca, Coconut Seed, Copra, Rubber, Pepper ungarbled, Pepper garbled, Betal Leaves, Ginger(Green), Coconut, Corriander seed, Elephant Yam (Suran), Amphophalus, Yam, Amranthas Red, Little gourd(Kundru), Elephant Yam(Suran)/Amorphophallus etc. are sold in Pathanamthitta District. Through this website you can get latest price updates in Pathanamthitta District.