Green Chilli Price Today in Wayanad District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Wayanad district of Kerala state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Kerala here.

Green Chilli Market Price Summary in Wayanad

Commodity Green Chilli Green Chilli
Average Price ₹2,782 Quintal
Minimum Price ₹3 Quintal ( Kalpetta )
Maximum Price ₹4,000 Quintal ( Manathavady )
* This summary is taken from prices of last one week from 12 mandis.

According to latest info, average price of Green Chilli in Wayanad district mandis is ₹2,782 /quintal. In the last week, minimum price was ₹3 /quintal in Kalpetta Mandi and maximum price was ₹4,000 /quintal in Manathavady Mandi. Prices of Green Chilli from 12 mandis in Wayanad district of Kerala are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.

Green Chilli भाव

Green Chilli Price Today in Wayanad District | All Mandis

Commodity District Mandi Green Chilli Price Update
Green Chilli Wayanad Kalpetta (Kalpetta) 3400 to 3500 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Wayanad Manathavady (Manathavady) 3800 to 4000 ₹Quintal 23 Dec 2025
Green Chilli Wayanad Pulpally (Pulpally) 3600 to 3800 ₹Quintal 23 Dec 2025
Green Chilli Wayanad Manathavady (Manathavady) 3700 to 3900 ₹Quintal 20 Dec 2025
Green Chilli Wayanad Manathavady (Manathavady) 3500 to 3600 ₹Quintal 28 Nov 2025
Green Chilli Wayanad Pulpally (Pulpally) 3600 to 3800 ₹Quintal 26 Nov 2025
Green Chilli Wayanad Kalpetta (Kalpetta) 3400 to 3500 ₹Quintal 26 Nov 2025
Green Chilli Wayanad Kalpetta (Kalpetta) 3 to 4 ₹Quintal 19 Nov 2025
Green Chilli Wayanad Kalpetta (Kalpetta) 34 to 35 ₹Quintal 18 Nov 2025
Green Chilli Wayanad Manathavady (Manathavady) 3300 to 3400 ₹Quintal 4 Mar 2025
Green Chilli Wayanad Sultan bathery (Sultan bathery) 3000 to 3200 ₹Quintal 28 Feb 2024
Green Chilli Wayanad Kalpetta (Kalpetta) 4300 to 4500 ₹Quintal 11 Aug 2014

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।

भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।

हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।

Green Chilli, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bhindi(Ladies Finger), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Colacasia, Leafy Vegetable, Chilly Capsicum, Ashgourd, Amaranthus, Field Pea, Onion, Capsicum, Coriander(Leaves), Cowpea(Veg), Banana - Green, Indian Beans (Seam), Papaya (Raw), Pumpkin, Snakeguard, Rice, Paddy(Dhan)(Common), Cowpea (Lobia/Karamani), Yam (Ratalu), Lemon, Banana, Papaya, Ginger(Dry), Garlic, Black pepper, Coconut Oil, Coffee, Tapioca, Coconut Seed, Rubber, Pepper ungarbled, Cardamoms, Pepper garbled, Arecanut(Betelnut/Supari), Ginger(Green), Coconut, Elephant Yam (Suran), Amphophalus, Paddy(Common), Elephant Yam(Suran)/Amorphophallus, Yam(Ratalu) etc. are sold in Wayanad District. Through this website you can get latest price updates in Wayanad District.