Green Chilli Price Today in Tiruppur District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Tiruppur district of Tamil Nadu state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Tamil Nadu here.

Green Chilli Market Price Summary in Tiruppur

Commodity Green Chilli Green Chilli
Average Price ₹5,740 Quintal
Minimum Price ₹5,000 Quintal ( Dharapuram(Uzhavar Sandhai ) )
Maximum Price ₹8,000 Quintal ( Kangayam(Uzhavar Sandhai ) )
* This summary is taken from prices of last one week from 5 mandis.

According to latest info, average price of Green Chilli in Tiruppur district mandis is ₹5,740 /quintal. In the last week, minimum price was ₹5,000 /quintal in Dharapuram(Uzhavar Sandhai ) Mandi and maximum price was ₹8,000 /quintal in Kangayam(Uzhavar Sandhai ) Mandi. Prices of Green Chilli from 5 mandis in Tiruppur district of Tamil Nadu are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.

Green Chilli भाव

Green Chilli Price Today in Tiruppur District | All Mandis

Commodity District Mandi Green Chilli Price Update
Green Chilli Thirupur Dharapuram(Uzhavar Sandhai ) (Dharapuram(Uzhavar Sandhai )) 5000 to 7000 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Thirupur Kangayam(Uzhavar Sandhai ) (Kangayam(Uzhavar Sandhai )) 7700 to 8000 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Thirupur Palladam(Uzhavar Sandhai ) (Palladam(Uzhavar Sandhai )) 5000 to 6000 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Thirupur Tiruppur (North) (Uzhavar Sandhai ) (Tiruppur (North) (Uzhavar Sandhai )) 5000 to 6000 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Thirupur Tiruppur (South) (Uzhavar Sandhai ) (Tiruppur (South) (Uzhavar Sandhai )) 6000 to 7000 ₹Quintal 24 Dec 2025

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।

भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।

हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।

Green Chilli, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bottle gourd, Bhindi(Ladies Finger), Beetroot, Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cluster beans, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Sweet Potato, Colacasia, Mashrooms, Green Avare (W), Thondekai, Ashgourd, Amaranthus, Mango (Raw-Ripe), Amla(Nelli Kai), Turnip, Chow Chow, Onion, Onion Green, Coriander(Leaves), Cowpea(Veg), Beans, Banana - Green, Drumstick, Indian Beans (Seam), Pumpkin, Snakeguard, Maize, Groundnut, Yam (Ratalu), Chikoos(Sapota), Guava, Lemon, Banana, Water Melon, Papaya, Grapes, Karbuja(Musk Melon), Mango, Jack Fruit, Tender Coconut, Garlic, Tapioca, Chili Red, Lime, Mint(Pudina), Tamarind Fruit, Betal Leaves, Ginger(Green), Coconut, Elephant Yam (Suran), Knool Khol, Custard Apple (Sharifa), Jamun(Narale Hannu), Fig(Anjura/Anjeer), Indian Beans(Seam), Elephant Yam(Suran)/Amorphophallus, Green Avare(W), Mango(Raw-Ripe), Yam(Ratalu), Custard Apple(Sharifa) etc. are sold in Tiruppur District. Through this website you can get latest price updates in Tiruppur District.