Green Chilli Price Today in Sitapur District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Sitapur district of Uttar Pradesh state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Uttar Pradesh here.
Green Chilli Market Price Summary in Sitapur
| Commodity | |
| Average Price | ₹2,758 Quintal |
| Minimum Price | ₹2,585 Quintal ( Mahmudabad ) |
| Maximum Price | ₹3,600 Quintal ( Sitapur ) |
According to latest info, average price of Green Chilli in Sitapur district mandis is ₹2,758 /quintal. In the last week, minimum price was ₹2,585 /quintal in Mahmudabad Mandi and maximum price was ₹3,600 /quintal in Sitapur Mandi. Prices of Green Chilli from 5 mandis in Sitapur district of Uttar Pradesh are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.
Green Chilli Price Today in Sitapur District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Green Chilli Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Green Chilli | Sitapur | Biswan (Biswan) | 2590 to 2630 ₹Quintal | 24 Dec 2025 |
| Green Chilli | Sitapur | Mahmudabad (Mahmudabad) | 2585 to 2660 ₹Quintal | 23 Dec 2025 |
| Green Chilli | Sitapur | Sitapur (Sitapur) | 3100 to 3600 ₹Quintal | 3 Nov 2025 |
| Green Chilli | Sitapur | Sitapur (Sitapur) | 1200 to 1500 ₹Quintal | 11 May 2017 |
| Green Chilli | Sitapur | Biswan (Biswan) | 700 to 800 ₹Quintal | 13 Aug 2007 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।
भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।
हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।
Green Chilli, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bottle gourd, Bhindi(Ladies Finger), Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Green Peas, Chilly Capsicum, Mango (Raw-Ripe), Field Pea, Toria, Onion, Capsicum, Sponge gourd, Pointed gourd (Parval), Pumpkin, Wheat, Rice, Maize, Bengal Gram(Gram)(Whole), Lentil (Masur)(Whole), Arhar Dal(Tur Dal), Masur Dal, Peas(Dry), Groundnut, Bajra(Pearl Millet/Cumbu), Sesamum(Sesame,Gingelly,Til), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Kulthi(Horse Gram), Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Black Gram Dal (Urd Dal), Green Gram Dal (Moong Dal), Barley (Jau), White Peas, Linseed, Apple, Guava, Lemon, Mousambi(Sweet Lime), Pomegranate, Banana, Orange, Water Melon, Papaya, Grapes, Mango, Jack Fruit, Ginger(Dry), Garlic, Gur(Jaggery), Mustard, Sugar, Wood, Firewood, Lime, Mint(Pudina), Mustard Oil, Ginger(Green), Gram Raw(Chholia), Knool Khol, Red Gram, Paddy(Common), Pointed gourd(Parval), Lentil(Masur)(Whole), Black Gram Dal(Urd Dal) etc. are sold in Sitapur District. Through this website you can get latest price updates in Sitapur District.