Green Chilli Price Today in Hooghly District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Hooghly district of West Bengal state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of West Bengal here.
Green Chilli Market Price Summary in Hooghly
| Commodity | |
| Average Price | ₹4,500 Quintal |
| Minimum Price | ₹4,000 Quintal ( Sheoraphuli ) |
| Maximum Price | ₹5,600 Quintal ( Sheoraphuli ) |
According to latest info, average price of Green Chilli in Hooghly district mandis is ₹4,500 /quintal. In the last week, minimum price was ₹4,000 /quintal in Sheoraphuli Mandi and maximum price was ₹5,600 /quintal in Sheoraphuli Mandi. Prices of Green Chilli from 4 mandis in Hooghly district of West Bengal are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 23 Dec 2025.
Green Chilli Price Today in Hooghly District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Green Chilli Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Green Chilli | Hooghly | Sheoraphuli (Sheoraphuli) | 5000 to 5600 ₹Quintal | 23 Dec 2025 |
| Green Chilli | Hooghly | Sheoraphuli (Sheoraphuli) | 4000 to 5000 ₹Quintal | 11 Nov 2025 |
| Green Chilli | Hooghly | Champadanga (Champadanga) | 4400 to 4600 ₹Quintal | 1 Feb 2024 |
| Green Chilli | Hooghly | Kalipur (Kalipur) | 5500 to 5700 ₹Quintal | 31 Aug 2023 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।
भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।
हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।
Green Chilli, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bottle gourd, Bhindi(Ladies Finger), Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Spinach, Peas cod, Chilly Capsicum, Mango (Raw-Ripe), Sweet Pumpkin, Onion, Capsicum, Indian Beans (Seam), Papaya (Raw), Pointed gourd (Parval), Pumpkin, Rice, Green Gram (Moong)(Whole), Arhar Dal(Tur Dal), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Avare Dal, Black Gram Dal (Urd Dal), Water Melon, Ginger(Dry), Garlic, Maida Atta, Ginger(Green), Jute, Paddy(Common), Pointed gourd(Parval) etc. are sold in Hooghly District. Through this website you can get latest price updates in Hooghly District.