Green Chilli Price Today in Paschim Medinipur District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Paschim Medinipur district of West Bengal state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of West Bengal here.

Green Chilli Market Price Summary in Paschim Medinipur

Commodity Green Chilli Green Chilli
Average Price ₹6,475 Quintal
Minimum Price ₹5,000 Quintal ( Garbeta(Medinipur) )
Maximum Price ₹8,200 Quintal ( Ghatal )
* This summary is taken from prices of last one week from 6 mandis.

According to latest info, average price of Green Chilli in Paschim Medinipur district mandis is ₹6,475 /quintal. In the last week, minimum price was ₹5,000 /quintal in Garbeta(Medinipur) Mandi and maximum price was ₹8,200 /quintal in Ghatal Mandi. Prices of Green Chilli from 6 mandis in Paschim Medinipur district of West Bengal are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.

Green Chilli भाव

Green Chilli Price Today in Paschim Medinipur District | All Mandis

Commodity District Mandi Green Chilli Price Update
Green Chilli Medinipur(W) Ghatal (Ghatal) 7800 to 8000 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Medinipur(W) Garbeta(Medinipur) (Garbeta(Medinipur)) 5000 to 6000 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Medinipur(W) Medinipur(West) (Medinipur(West)) 5100 to 5300 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Medinipur(W) Ghatal (Ghatal) 8000 to 8200 ₹Quintal 6 Nov 2025
Green Chilli Medinipur(W) Garbeta(Medinipur) (Garbeta(Medinipur)) 7000 to 8500 ₹Quintal 1 Nov 2023
Green Chilli Medinipur(W) Medinipur(West) (Medinipur(West)) 5500 to 6500 ₹Quintal 10 Aug 2016

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।

भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।

हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।

Green Chilli, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bottle gourd, Bhindi(Ladies Finger), Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Spinach, Sweet Pumpkin, Onion, Pointed gourd (Parval), Pumpkin, Rice, Bengal Gram(Gram)(Whole), Lentil (Masur)(Whole), Arhar Dal(Tur Dal), Masur Dal, Sesamum(Sesame,Gingelly,Til), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Bengal Gram Dal (Chana Dal), Black Gram Dal (Urd Dal), Green Gram Dal (Moong Dal), Linseed, Apple, Fish, Ginger(Dry), Garlic, Gur(Jaggery), Mustard, Mustard Oil, Jute, Paddy(Common), Indian Beans(Seam), Pointed gourd(Parval) etc. are sold in Paschim Medinipur District. Through this website you can get latest price updates in Paschim Medinipur District.