Green Chilli Price Today in Purba Bardhaman District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Purba Bardhaman district of West Bengal state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of West Bengal here.

Green Chilli Market Price Summary in Purba Bardhaman

Commodity Green Chilli Green Chilli
Average Price ₹4,925 Quintal
Minimum Price ₹3,800 Quintal ( Kalna )
Maximum Price ₹6,200 Quintal ( Memari )
* This summary is taken from prices of last one week from 7 mandis.

According to latest info, average price of Green Chilli in Purba Bardhaman district mandis is ₹4,925 /quintal. In the last week, minimum price was ₹3,800 /quintal in Kalna Mandi and maximum price was ₹6,200 /quintal in Memari Mandi. Prices of Green Chilli from 7 mandis in Purba Bardhaman district of West Bengal are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.

Green Chilli भाव

Green Chilli Price Today in Purba Bardhaman District | All Mandis

Commodity District Mandi Green Chilli Price Update
Green Chilli Purba Bardhaman Kalna (Kalna) 4800 to 5000 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Purba Bardhaman Memari (Memari) 5600 to 6200 ₹Quintal 23 Dec 2025
Green Chilli Purba Bardhaman Burdwan (Burdwan) 5500 to 6200 ₹Quintal 23 Dec 2025
Green Chilli Purba Bardhaman Kalna (Kalna) 3800 to 4000 ₹Quintal 6 Nov 2025
Green Chilli Purba Bardhaman Burdwan (Burdwan) 2600 to 2850 ₹Quintal 8 Mar 2013
Green Chilli Purba Bardhaman Memari (Memari) 2800 to 3050 ₹Quintal 7 Mar 2013
Green Chilli Purba Bardhaman Katwa (Katwa) 1500 to 1650 ₹Quintal 9 Nov 2009

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।

भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।

हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।

Green Chilli, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Sweet Pumpkin, Onion, Pointed gourd (Parval), Rice, Lentil (Masur)(Whole), Jowar(Sorghum), Sesamum(Sesame,Gingelly,Til), Paddy(Dhan)(Common), Banana, Ginger(Dry), Gur(Jaggery), Mustard, Mustard Oil, Ginger(Green), Jute, Paddy(Common) etc. are sold in Purba Bardhaman District. Through this website you can get latest price updates in Purba Bardhaman District.