Ginger dry Price Today in Kodagu District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Kodagu district of Karnataka state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Karnataka here.
Ginger dry Price Today in Kodagu District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Ginger dry Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Gonikappal (Gonikappal) | 7000 to 7300 ₹Quintal | 8 Sep 2020 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Somvarpet (Somvarpet) | 1333 to 1333 ₹Quintal | 4 Jun 2020 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Somvarpet (Somvarpet) | 12000 to 12000 ₹Quintal | 13 Mar 2020 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Somvarpet (Somvarpet) | 1000 to 1000 ₹Quintal | 30 May 2016 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Somvarpet (Somvarpet) | 4000 to 4000 ₹Quintal | 28 Jul 2014 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Somvarpet (Somvarpet) | 9750 to 9750 ₹Quintal | 26 Dec 2013 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Gonikappal (Gonikappal) | 5000 to 5000 ₹Quintal | 3 Oct 2013 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Madikeri (Madikeri) | 1000 to 1100 ₹Quintal | 17 Dec 2011 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Gonikappal (Gonikappal) | 660 to 714 ₹Quintal | 4 Aug 2009 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Gonikappal (Gonikappal) | 800 to 800 ₹Quintal | 29 Apr 2009 |
| Ginger dry | Madikeri(Kodagu) | Madikeri (Madikeri) | 550 to 600 ₹Quintal | 12 Mar 2009 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।
Ginger dry, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Bhindi(Ladies Finger), Tomato, Cucumbar(Kheera), Sweet Potato, Leafy Vegetable, Chilly Capsicum, Thondekai, Ashgourd, Mango (Raw-Ripe), Sweet Pumpkin, Suvarna Gadde, Onion, Beans, Banana - Green, Wheat, Rice, Maize, Bengal Gram(Gram)(Whole), Arhar Dal(Tur Dal), Jowar(Sorghum), Kulthi(Horse Gram), Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Avare Dal, Chikoos(Sapota), Guava, Mousambi(Sweet Lime), Pomegranate, Banana, Orange, Water Melon, Papaya, Pineapple, Grapes, Karbuja(Musk Melon), Mango, Jack Fruit, Tender Coconut, marasebu, Ginger(Dry), Dry Chillies, Garlic, Gur(Jaggery), Ragi (Finger Millet), Turmeric, Black pepper, Copra, Cashewnuts, Firewood, Lime, Tamarind Fruit, Chrysanthemum(Loose), Arecanut(Betelnut/Supari), Ginger(Green), Coconut, Soapnut(Antawala/Retha), Bamboo, Antawala, Red Gram, Maragensu, Paddy(Common) etc. are sold in Kodagu District. Through this website you can get latest price updates in Kodagu District.