Ginger dry Price Today in Kodagu District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Kodagu district of Karnataka state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Karnataka here.

Ginger dry भाव

Ginger dry Price Today in Kodagu District | All Mandis

Commodity District Mandi Ginger dry Price Update
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Gonikappal (Gonikappal) 7000 to 7300 ₹Quintal 8 Sep 2020
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Somvarpet (Somvarpet) 1333 to 1333 ₹Quintal 4 Jun 2020
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Somvarpet (Somvarpet) 12000 to 12000 ₹Quintal 13 Mar 2020
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Somvarpet (Somvarpet) 1000 to 1000 ₹Quintal 30 May 2016
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Somvarpet (Somvarpet) 4000 to 4000 ₹Quintal 28 Jul 2014
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Somvarpet (Somvarpet) 9750 to 9750 ₹Quintal 26 Dec 2013
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Gonikappal (Gonikappal) 5000 to 5000 ₹Quintal 3 Oct 2013
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Madikeri (Madikeri) 1000 to 1100 ₹Quintal 17 Dec 2011
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Gonikappal (Gonikappal) 660 to 714 ₹Quintal 4 Aug 2009
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Gonikappal (Gonikappal) 800 to 800 ₹Quintal 29 Apr 2009
Ginger dry Madikeri(Kodagu) Madikeri (Madikeri) 550 to 600 ₹Quintal 12 Mar 2009

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।

Ginger dry, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Bhindi(Ladies Finger), Tomato, Cucumbar(Kheera), Sweet Potato, Leafy Vegetable, Chilly Capsicum, Thondekai, Ashgourd, Mango (Raw-Ripe), Sweet Pumpkin, Suvarna Gadde, Onion, Beans, Banana - Green, Wheat, Rice, Maize, Bengal Gram(Gram)(Whole), Arhar Dal(Tur Dal), Jowar(Sorghum), Kulthi(Horse Gram), Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Avare Dal, Chikoos(Sapota), Guava, Mousambi(Sweet Lime), Pomegranate, Banana, Orange, Water Melon, Papaya, Pineapple, Grapes, Karbuja(Musk Melon), Mango, Jack Fruit, Tender Coconut, marasebu, Ginger(Dry), Dry Chillies, Garlic, Gur(Jaggery), Ragi (Finger Millet), Turmeric, Black pepper, Copra, Cashewnuts, Firewood, Lime, Tamarind Fruit, Chrysanthemum(Loose), Arecanut(Betelnut/Supari), Ginger(Green), Coconut, Soapnut(Antawala/Retha), Bamboo, Antawala, Red Gram, Maragensu, Paddy(Common) etc. are sold in Kodagu District. Through this website you can get latest price updates in Kodagu District.