Ginger dry Price Today in Wayanad District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Wayanad district of Kerala state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Kerala here.

Ginger dry Market Price Summary in Wayanad

Commodity Ginger(Dry) Ginger dry
Average Price ₹2,300 Quintal
Minimum Price ₹2,300 Quintal ( Pulpally )
Maximum Price ₹2,300 Quintal ( Pulpally )
* This summary is taken from prices of last one week from 7 mandis.

According to latest info, average price of Ginger dry in Wayanad district mandis is ₹2,300 /quintal. In the last week, minimum price was ₹2,300 /quintal in Pulpally Mandi and maximum price was ₹2,300 /quintal in Pulpally Mandi. Prices of Ginger dry from 7 mandis in Wayanad district of Kerala are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 10 Nov 2025.

Ginger dry भाव

Ginger dry Price Today in Wayanad District | All Mandis

Commodity District Mandi Ginger dry Price Update
Ginger dry Wayanad Pulpally (Pulpally) 2300 to 2300 ₹Quintal 10 Nov 2025
Ginger dry Wayanad Manathavady (Manathavady) 2000 to 2100 ₹Quintal 3 Jul 2025
Ginger dry Wayanad Kalpetta (Kalpetta) 2600 to 2700 ₹Quintal 12 Dec 2019
Ginger dry Wayanad Sultan bathery (Sultan bathery) 2800 to 3000 ₹Quintal 19 Aug 2016
Ginger dry Wayanad Sultan bathery (Sultan bathery) 1300 to 1500 ₹Quintal 9 Aug 2016
Ginger dry Wayanad Sultan bathery (Sultan bathery) 1300 to 1400 ₹Quintal 21 Oct 2014
Ginger dry Wayanad Sultan bathery (Sultan bathery) 4500 to 4500 ₹Quintal 12 May 2006

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।

Ginger dry, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bhindi(Ladies Finger), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Colacasia, Leafy Vegetable, Chilly Capsicum, Ashgourd, Amaranthus, Field Pea, Onion, Capsicum, Coriander(Leaves), Cowpea(Veg), Banana - Green, Indian Beans (Seam), Papaya (Raw), Pumpkin, Snakeguard, Rice, Paddy(Dhan)(Common), Cowpea (Lobia/Karamani), Yam (Ratalu), Lemon, Banana, Papaya, Ginger(Dry), Garlic, Black pepper, Coconut Oil, Coffee, Tapioca, Coconut Seed, Rubber, Pepper ungarbled, Cardamoms, Pepper garbled, Arecanut(Betelnut/Supari), Ginger(Green), Coconut, Elephant Yam (Suran), Amphophalus, Paddy(Common), Elephant Yam(Suran)/Amorphophallus, Yam(Ratalu) etc. are sold in Wayanad District. Through this website you can get latest price updates in Wayanad District.