Ginger dry Price Today in Jabalpur District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Jabalpur district of Madhya Pradesh state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Madhya Pradesh here.

Ginger dry Market Price Summary in Jabalpur

Commodity Ginger(Dry) Ginger dry
Average Price ₹2,400 Quintal
Minimum Price ₹2,400 Quintal ( Jabalpur (F&V) )
Maximum Price ₹2,800 Quintal ( Jabalpur (F&V) )
* This summary is taken from prices of last one week from 6 mandis.

According to latest info, average price of Ginger dry in Jabalpur district mandis is ₹2,400 /quintal. In the last week, minimum price was ₹2,400 /quintal in Jabalpur (F&V) Mandi and maximum price was ₹2,800 /quintal in Jabalpur (F&V) Mandi. Prices of Ginger dry from 6 mandis in Jabalpur district of Madhya Pradesh are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 4 Nov 2025.

Ginger dry भाव

Ginger dry Price Today in Jabalpur District | All Mandis

Commodity District Mandi Ginger dry Price Update
Ginger dry Jabalpur Jabalpur (F&V) (Jabalpur (F&V)) 2400 to 2800 ₹Quintal 4 Nov 2025
Ginger dry Jabalpur Jabalpur (F&V) (Jabalpur (F&V)) 2400 to 3000 ₹Quintal 22 Aug 2016
Ginger dry Jabalpur Jabalpur (Jabalpur) 2000 to 2200 ₹Quintal 24 May 2012
Ginger dry Jabalpur Jabalpur (Jabalpur) 1100 to 1300 ₹Quintal 14 Sep 2007
Ginger dry Jabalpur Shahpura (Jabalpur) (Shahpura (Jabalpur)) 1100 to 1300 ₹Quintal 14 Sep 2007
Ginger dry Jabalpur Sehora (Sehora) 1100 to 1300 ₹Quintal 14 Sep 2007

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।

Ginger dry, Amaranthus, Amla(Nelli Kai), Apple, Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Arhar(Tur/Red Gram)(Whole), Bajra(Pearl Millet/Cumbu), Banana, Barley (Jau), Beans, Behada, Bengal Gram(Gram)(Whole), Big Gram, Bitter gourd, Black Gram (Urd Beans)(Whole), Black Gram Dal (Urd Dal), Black Gram(Urd Beans)(Whole), Bottle gourd, Brinjal, Bunch Beans, buttery, Cabbage, Capsicum, Carrot, Castor Seed, Cauliflower, Chili Red, Cluster beans, Coriander(Leaves), Corriander seed, Cotton, dhawai flowers, Garlic, Ginger(Dry), Green Chilli, Green Gram (Moong)(Whole), Green Gram Dal (Moong Dal), Green Gram(Moong)(Whole), Green Peas, Groundnut, gulli, Gur(Jaggery), Harrah, Indian Beans (Seam), Jowar(Sorghum), Kodo Millet(Varagu), Kulthi(Horse Gram), Kutki, Lentil (Masur)(Whole), Lentil(Masur)(Whole), Linseed, Lotus Sticks, Mahua, Mahua Seed(Hippe seed), Maize, Mango, Masur Dal, Methi Seeds, Methi(Leaves), Millets, Moath Dal, Mustard, Niger Seed (Ramtil), Niger Seed(Ramtil), Onion, Other Pulses, Paddy(Common), Paddy(Dhan)(Common), Papaya, Peas cod, Peas Wet, Peas(Dry), Plum, Potato, Pupadia, Rajgir, Rayee, Red Gram, Rice, Safflower, Sesamum(Sesame,Gingelly,Til), Soyabean, Sponge gourd, Sunflower, Tamarind Fruit, Tobacco, Tomato, Turmeric, Water chestnut, Water Melon, Wheat, White Peas etc. are sold in Jabalpur District. Through this website you can get latest price updates in Jabalpur District.