Ginger dry Price Today in Jabalpur District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Jabalpur district of Madhya Pradesh state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Madhya Pradesh here.
Ginger dry Market Price Summary in Jabalpur
| Commodity | |
| Average Price | ₹2,400 Quintal |
| Minimum Price | ₹2,400 Quintal ( Jabalpur (F&V) ) |
| Maximum Price | ₹2,800 Quintal ( Jabalpur (F&V) ) |
According to latest info, average price of Ginger dry in Jabalpur district mandis is ₹2,400 /quintal. In the last week, minimum price was ₹2,400 /quintal in Jabalpur (F&V) Mandi and maximum price was ₹2,800 /quintal in Jabalpur (F&V) Mandi. Prices of Ginger dry from 6 mandis in Jabalpur district of Madhya Pradesh are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 4 Nov 2025.
Ginger dry Price Today in Jabalpur District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Ginger dry Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Ginger dry | Jabalpur | Jabalpur (F&V) (Jabalpur (F&V)) | 2400 to 2800 ₹Quintal | 4 Nov 2025 |
| Ginger dry | Jabalpur | Jabalpur (F&V) (Jabalpur (F&V)) | 2400 to 3000 ₹Quintal | 22 Aug 2016 |
| Ginger dry | Jabalpur | Jabalpur (Jabalpur) | 2000 to 2200 ₹Quintal | 24 May 2012 |
| Ginger dry | Jabalpur | Jabalpur (Jabalpur) | 1100 to 1300 ₹Quintal | 14 Sep 2007 |
| Ginger dry | Jabalpur | Shahpura (Jabalpur) (Shahpura (Jabalpur)) | 1100 to 1300 ₹Quintal | 14 Sep 2007 |
| Ginger dry | Jabalpur | Sehora (Sehora) | 1100 to 1300 ₹Quintal | 14 Sep 2007 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।
Ginger dry, Amaranthus, Amla(Nelli Kai), Apple, Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Arhar(Tur/Red Gram)(Whole), Bajra(Pearl Millet/Cumbu), Banana, Barley (Jau), Beans, Behada, Bengal Gram(Gram)(Whole), Big Gram, Bitter gourd, Black Gram (Urd Beans)(Whole), Black Gram Dal (Urd Dal), Black Gram(Urd Beans)(Whole), Bottle gourd, Brinjal, Bunch Beans, buttery, Cabbage, Capsicum, Carrot, Castor Seed, Cauliflower, Chili Red, Cluster beans, Coriander(Leaves), Corriander seed, Cotton, dhawai flowers, Garlic, Ginger(Dry), Green Chilli, Green Gram (Moong)(Whole), Green Gram Dal (Moong Dal), Green Gram(Moong)(Whole), Green Peas, Groundnut, gulli, Gur(Jaggery), Harrah, Indian Beans (Seam), Jowar(Sorghum), Kodo Millet(Varagu), Kulthi(Horse Gram), Kutki, Lentil (Masur)(Whole), Lentil(Masur)(Whole), Linseed, Lotus Sticks, Mahua, Mahua Seed(Hippe seed), Maize, Mango, Masur Dal, Methi Seeds, Methi(Leaves), Millets, Moath Dal, Mustard, Niger Seed (Ramtil), Niger Seed(Ramtil), Onion, Other Pulses, Paddy(Common), Paddy(Dhan)(Common), Papaya, Peas cod, Peas Wet, Peas(Dry), Plum, Potato, Pupadia, Rajgir, Rayee, Red Gram, Rice, Safflower, Sesamum(Sesame,Gingelly,Til), Soyabean, Sponge gourd, Sunflower, Tamarind Fruit, Tobacco, Tomato, Turmeric, Water chestnut, Water Melon, Wheat, White Peas etc. are sold in Jabalpur District. Through this website you can get latest price updates in Jabalpur District.