Ginger dry Price Today in Bargarh District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Bargarh district of Odisha state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Odisha here.

Ginger dry Market Price Summary in Bargarh

Commodity Ginger(Dry) Ginger dry
Average Price ₹6,000 Quintal
Minimum Price ₹6,000 Quintal ( Attabira )
Maximum Price ₹7,000 Quintal ( Attabira )
* This summary is taken from prices of last one week from 9 mandis.

According to latest info, average price of Ginger dry in Bargarh district mandis is ₹6,000 /quintal. In the last week, minimum price was ₹6,000 /quintal in Attabira Mandi and maximum price was ₹7,000 /quintal in Attabira Mandi. Prices of Ginger dry from 9 mandis in Bargarh district of Odisha are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 27 Oct 2025.

Ginger dry भाव

Ginger dry Price Today in Bargarh District | All Mandis

Commodity District Mandi Ginger dry Price Update
Ginger dry Bargarh Attabira (Attabira) 6000 to 7000 ₹Quintal 27 Oct 2025
Ginger dry Bargarh Godabhaga (Godabhaga) 5000 to 6000 ₹Quintal 1 May 2025
Ginger dry Bargarh Padampur (Odisha) (Padampur (Odisha)) 8000 to 8200 ₹Quintal 17 Sep 2018
Ginger dry Bargarh Attabira (Attabira) 4000 to 4500 ₹Quintal 1 Oct 2012
Ginger dry Bargarh Attabira (Attabira) 10000 to 12000 ₹Quintal 8 Oct 2010
Ginger dry Bargarh Bargarh (Bargarh) 1000 to 1400 ₹Quintal 2 Sep 2006
Ginger dry Bargarh Bargarh (Bargarh) 1200 to 1600 ₹Quintal 9 Dec 2005
Ginger dry Bargarh Bargarh (Bargarh) 4000 to 5000 ₹Quintal 5 Aug 2005
Ginger dry Bargarh Padampur (Odisha) (Padampur (Odisha)) 2800 to 4800 ₹Quintal 22 Nov 2003

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।

Ginger dry, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bottle gourd, Bhindi(Ladies Finger), Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Leafy Vegetable, Mashrooms, Chilly Capsicum, Mango (Raw-Ripe), Onion, Capsicum, Coriander(Leaves), Cowpea(Veg), Banana - Green, Drumstick, Little gourd (Kundru), Papaya (Raw), Pointed gourd (Parval), Pumpkin, Guar, Wheat, Rice, Bengal Gram(Gram)(Whole), Green Gram (Moong)(Whole), Peas Wet, Groundnut, Bajra(Pearl Millet/Cumbu), Sesamum(Sesame,Gingelly,Til), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Kulthi(Horse Gram), Groundnut pods (raw), Paddy(Dhan)(Common), Green Gram Dal (Moong Dal), Ground Nut Seed, Barley (Jau), Moath Dal, Taramira, Lemon, Banana, Water Melon, Papaya, Mango, Fish, Hen, Goat, Ginger(Dry), Dry Chillies, Garlic, Mustard, Chili Red, Egg, Ginger(Green), Coconut, Cotton, Sugarcane, Big Gram, Little gourd(Kundru), Papaya(Raw), Pointed gourd(Parval) etc. are sold in Bargarh District. Through this website you can get latest price updates in Bargarh District.