Ginger dry Price Today in Jharsuguda District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Jharsuguda district of Odisha state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Odisha here.
Ginger dry Price Today in Jharsuguda District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Ginger dry Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Ginger dry | Jharsuguda | Jharsuguda (Jharsuguda) | 1900 to 2550 ₹Quintal | 17 Jul 2003 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।
Ginger dry, Potato, Tomato, Onion, Wheat, Rice, Green Gram (Moong)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Green Gram Dal (Moong Dal), Broken Rice, Beaten Rice, Mango, Ox, He Buffalo, Ginger(Dry), Dry Chillies, Tamarind Fruit, Ginger(Green), Other Pulses etc. are sold in Jharsuguda District. Through this website you can get latest price updates in Jharsuguda District.