Ginger dry Price Today in Tarn Taran District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Tarn Taran district of Punjab state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Punjab here.

Ginger dry Market Price Summary in Tarn Taran

Commodity Ginger(Dry) Ginger dry
Average Price ₹5,250 Quintal
Minimum Price ₹3,500 Quintal ( Patti )
Maximum Price ₹8,000 Quintal ( Tarn Taran )
* This summary is taken from prices of last one week from 5 mandis.

According to latest info, average price of Ginger dry in Tarn Taran district mandis is ₹5,250 /quintal. In the last week, minimum price was ₹3,500 /quintal in Patti Mandi and maximum price was ₹8,000 /quintal in Tarn Taran Mandi. Prices of Ginger dry from 5 mandis in Tarn Taran district of Punjab are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 6 Nov 2025.

Ginger dry भाव

Ginger dry Price Today in Tarn Taran District | All Mandis

Commodity District Mandi Ginger dry Price Update
Ginger dry Tarntaran Patti (Patti) 3500 to 4800 ₹Quintal 6 Nov 2025
Ginger dry Tarntaran Tarn Taran (Tarn Taran) 7000 to 8000 ₹Quintal 6 Nov 2025
Ginger dry Tarntaran Patti (Patti) 7000 to 8000 ₹Quintal 19 Jun 2020
Ginger dry Tarntaran Patti (Patti) 3000 to 3600 ₹Quintal 26 Nov 2014
Ginger dry Tarntaran Tarn Taran (Tarn Taran) 0 to 0 ₹Quintal 1 Jun 2012

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।

Ginger dry, alsandikai , Apple, Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Banana, Beetroot, Ber(Zizyphus/Borehannu), Bhindi(Ladies Finger), Binoula, Bitter gourd, Bottle gourd, Brinjal, Cabbage, Capsicum, Carrot, Cauliflower, Chikoos(Sapota), Chili Red, Cluster beans, Colacasia, Coriander(Leaves), Cucumbar(Kheera), Drumstick, Foxtail Millet(Navane), French Beans (Frasbean), French Beans(Frasbean), Garlic, Ginger(Dry), Ginger(Green), Gram Raw(Chholia), Grapes, Green Chilli, Guar, Guava, Jamun(Narale Hannu), Kabuli Chana(Chickpeas-White), Karbuja(Musk Melon), Kinnow, Knool Khol, Leafy Vegetable, Lemon, Lentil (Masur)(Whole), Litchi, Little gourd (Kundru), Long Melon(Kakri), Maize, Mango, Mashrooms, Methi(Leaves), Mint(Pudina), Mousambi(Sweet Lime), Onion, Onion Green, Orange, Paddy(Basmati), Paddy(Common), Paddy(Dhan)(Basmati), Paddy(Dhan)(Common), Papaya, Papaya (Raw), Peach, Pear(Marasebu), Peas cod, Peas Wet, Plum, Pointed gourd (Parval), Pomegranate, Potato, Pumpkin, Raddish, Rat Tail Radish (Mogari), Rice, Ridgeguard(Tori), Round gourd, Season Leaves, Spinach, Sponge gourd, Squash(Chappal Kadoo), Sweet Potato, Sweet Pumpkin, Tapioca, Thondekai, Tinda, Tomato, Toria, Turmeric, Turnip, Water Melon, Wheat, White Pumpkin, Yam, Yam (Ratalu) etc. are sold in Tarn Taran District. Through this website you can get latest price updates in Tarn Taran District.