Ginger dry Price Today in Khowai District | All Mandis
Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Khowai district of Tripura state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Tripura here.
According to latest info, average price of Ginger dry in Khowai district mandis is ₹5,000 /quintal. In the last week, minimum price was ₹5,000 /quintal in Teliamura Mandi and maximum price was ₹5,200 /quintal in Teliamura Mandi. Prices of Ginger dry from 7 mandis in Khowai district of Tripura are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 8 Dec 2025.
Ginger dry Price Today in Khowai District | All Mandis
| Commodity | District | Mandi | Ginger dry Price | Update |
|---|---|---|---|---|
| Ginger dry | Khowai | Teliamura (Teliamura) | 5000 to 5200 ₹Quintal | 8 Dec 2025 |
| Ginger dry | Khowai | Teliamura (Teliamura) | 5000 to 5200 ₹Quintal | 5 Dec 2025 |
| Ginger dry | Khowai | Kalyanpur (Kalyanpur) | 4000 to 5000 ₹Quintal | 27 Oct 2016 |
| Ginger dry | Khowai | Teliamura (Teliamura) | 3800 to 4000 ₹Quintal | 24 Oct 2016 |
| Ginger dry | Khowai | Kalyanpur (Kalyanpur) | 5000 to 6000 ₹Quintal | 2 Oct 2016 |
| Ginger dry | Khowai | Teliamura (Teliamura) | 4800 to 5200 ₹Quintal | 23 Feb 2015 |
| Ginger dry | Khowai | Bachaibari (Bachaibari) | 2000 to 2200 ₹Quintal | 22 Feb 2005 |
Notes*
- All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
- Rates subject to change
- These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market
सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।
Ginger dry, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bottle gourd, Bhindi(Ladies Finger), Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Sweet Potato, Colacasia, Spinach, Leafy Vegetable, Peas cod, Ashgourd, Sweet Pumpkin, Field Pea, Onion, Cowpea(Veg), Sponge gourd, Beans, Banana - Green, Drumstick, French Beans (Frasbean), Indian Beans (Seam), Kartali (Kantola), Pointed gourd (Parval), Pumpkin, Snakeguard, Rice, Bengal Gram(Gram)(Whole), Lentil (Masur)(Whole), Arhar Dal(Tur Dal), Masur Dal, Peas(Dry), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Apple, Banana, Water Melon, Papaya, Pineapple, Grapes, Mango, Jack Fruit, Cock, Fish, Hen, Goat, Duck, Cow, Pigs, She Goat, Ginger(Dry), Garlic, Mustard, Ginger(Green), Coconut, Squash(Chappal Kadoo), Knool Khol, Jute, Bull, Ground Nut Oil, Pointed gourd(Parval), Kartali(Kantola) etc. are sold in Khowai District. Through this website you can get latest price updates in Khowai District.