Green Chilli Price Today in Mewat District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Green Chilli market prices in Mewat district of Haryana state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Haryana here.

Green Chilli Market Price Summary in Mewat

Commodity Green Chilli Green Chilli
Average Price ₹2,733 Quintal
Minimum Price ₹1,500 Quintal ( Nuh )
Maximum Price ₹4,000 Quintal ( Punhana )
* This summary is taken from prices of last one week from 10 mandis.

According to latest info, average price of Green Chilli in Mewat district mandis is ₹2,733 /quintal. In the last week, minimum price was ₹1,500 /quintal in Nuh Mandi and maximum price was ₹4,000 /quintal in Punhana Mandi. Prices of Green Chilli from 10 mandis in Mewat district of Haryana are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.

Green Chilli भाव

Green Chilli Price Today in Mewat District | All Mandis

Commodity District Mandi Green Chilli Price Update
Green Chilli Mewat Punhana (Punhana) 4000 to 4000 ₹Quintal 24 Dec 2025
Green Chilli Mewat Punhana (Punhana) 3500 to 4000 ₹Quintal 20 Dec 2025
Green Chilli Mewat Nuh (Nuh) 2000 to 2000 ₹Quintal 18 Dec 2025
Green Chilli Mewat Punhana (Punhana) 2900 to 2900 ₹Quintal 7 Nov 2025
Green Chilli Mewat Punhana (Punhana) 2500 to 3000 ₹Quintal 4 Nov 2025
Green Chilli Mewat Nuh (Nuh) 1500 to 2000 ₹Quintal 2 Nov 2025
Green Chilli Mewat Firozpur Jhirka (Nagina) (Firozpur Jhirka (Nagina)) 3000 to 3400 ₹Quintal 5 Oct 2025
Green Chilli Mewat Tauru (Tauru) 3000 to 3000 ₹Quintal 13 Jan 2024
Green Chilli Mewat Tauru (Tauru) 3000 to 3000 ₹Quintal 28 Oct 2023
Green Chilli Mewat Hathin (Hathin) 750 to 750 ₹Quintal 18 Feb 2014

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

हरी मिर्च का उपयोग पूरी दुनिया में एक खाद्य पदार्थ के रूप में किया जाता है। इसका उत्पादन पूरे विश्व में होता है। इसकी मांग पूरे साल भर रहा करती है । मिर्च का जायका काफी तीखा होता है। इसका उपयोग अचार ,मसाले ,सब्जी, औषधि और चटनी बनाने में किया जाता है। मिर्च में तीखापन कैप्साइलीन नामक तत्व के कारण होता है ।मिर्च खून को पतला करने और दिल की बीमारियों को दूर करने के लिए काफी मददगार होता है ।इसकी खेती हर तरह की मिट्टी में हो सकती है।इसकी खेती साल में तीन बार की जाती है ,पहली बुवाई जून-जुलाई महीने में और दूसरी बुवाई सितंबर अक्टूबर महीने में तीसरी बुवाई फरवरी-मार्च महीने में होती है।

भारत मे हरी मिर्च की खेती– भारत में हरी मिर्च 17 वी सदी में पुर्तगालियों के द्वारा गोवा में लाई गई और इसके बाद यह पूरे देश में बड़ी तेजी से फैल गई। भारत में हरी मिर्च का उत्पादन करने वाले राज्य आंध्रप्रदेश, कर्नाटक, उड़ीसा , महाराष्ट्र, राजस्थान, तमिलनाडु आदि है।

हरी मिर्च की उन्नत किस्मे – अर्का मेहना, अर्का श्वेता, काशी सूर्य, पूसा सदाबहार, काशी अनमोल, काशी विश्वनाथ, जवाहर मिर्च 283, जवाहर मीर्च 218, अर्का सुफल आदि कुछ हरी मिर्च की उन्नत किस्मे है।

Green Chilli, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bottle gourd, Bhindi(Ladies Finger), Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Sweet Potato, Spinach, Tinda, Chilly Capsicum, Mango (Raw-Ripe), Duster Beans, Long Melon(Kakri), Toria, Onion, Capsicum, Onion Green, Coriander(Leaves), Methi(Leaves), Sponge gourd, Banana - Green, Pumpkin, Guar, Wheat, Rice, Maize, Green Gram (Moong)(Whole), Peas Wet, Jowar(Sorghum), Bajra(Pearl Millet/Cumbu), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Black Gram Dal (Urd Dal), Green Gram Dal (Moong Dal), Barley (Jau), Moath Dal, Apple, Chikoos(Sapota), Guava, Lemon, Mousambi(Sweet Lime), Pomegranate, Banana, Orange, Water Melon, Peach, Pineapple, Pear(Marasebu), Ber(Zizyphus/Borehannu), Grapes, Karbuja(Musk Melon), Mango, Jack Fruit, Kinnow, Garlic, Gur(Jaggery), Mustard, Chili Red, Egg, Indian Colza(Sarson), Galgal(Lemon), Ginger(Green), Cotton, Cotton Seed, Litchi, Cherry, Paddy(Common), Binoula etc. are sold in Mewat District. Through this website you can get latest price updates in Mewat District.