Ginger dry Price Today in Pathanamthitta District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Pathanamthitta district of Kerala state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of Kerala here.

Ginger dry Market Price Summary in Pathanamthitta

Commodity Ginger(Dry) Ginger dry
Average Price ₹6,500 Quintal
Minimum Price ₹6,500 Quintal ( Parakkodu )
Maximum Price ₹8,000 Quintal ( Parakkodu )
* This summary is taken from prices of last one week from 4 mandis.

According to latest info, average price of Ginger dry in Pathanamthitta district mandis is ₹6,500 /quintal. In the last week, minimum price was ₹6,500 /quintal in Parakkodu Mandi and maximum price was ₹8,000 /quintal in Parakkodu Mandi. Prices of Ginger dry from 4 mandis in Pathanamthitta district of Kerala are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 30 Oct 2025.

Ginger dry भाव

Ginger dry Price Today in Pathanamthitta District | All Mandis

Commodity District Mandi Ginger dry Price Update
Ginger dry Pathanamthitta Parakkodu (Parakkodu) 6500 to 8000 ₹Quintal 30 Oct 2025
Ginger dry Pathanamthitta Parakkodu (Parakkodu) 3500 to 4000 ₹Quintal 28 Apr 2008
Ginger dry Pathanamthitta Pandalam (Pandalam) 1200 to 1300 ₹Quintal 14 Jun 2006
Ginger dry Pathanamthitta Parakkodu (Parakkodu) 1250 to 1300 ₹Quintal 25 Jan 2003

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।

Ginger dry, Potato, Green Chilli, Cauliflower, Brinjal, Bhindi(Ladies Finger), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Colacasia, Leafy Vegetable, Ashgourd, Amaranthus, Mango (Raw-Ripe), Long Melon(Kakri), Onion, Coriander(Leaves), Cowpea(Veg), Banana - Green, Drumstick, Little gourd (Kundru), Papaya (Raw), Pumpkin, Snakeguard, Rice, Green Gram (Moong)(Whole), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Yam (Ratalu), Banana, Papaya, Pineapple, Grapes, Mango, Jack Fruit, Turmeric (raw), Ginger(Dry), Garlic, Mustard, Turmeric, Black pepper, Coconut Oil, Tapioca, Coconut Seed, Copra, Rubber, Pepper ungarbled, Pepper garbled, Betal Leaves, Ginger(Green), Coconut, Corriander seed, Elephant Yam (Suran), Amphophalus, Yam, Amranthas Red, Little gourd(Kundru), Elephant Yam(Suran)/Amorphophallus etc. are sold in Pathanamthitta District. Through this website you can get latest price updates in Pathanamthitta District.