Ginger dry Price Today in Paschim Medinipur District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Paschim Medinipur district of West Bengal state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of West Bengal here.

Ginger dry Market Price Summary in Paschim Medinipur

Commodity Ginger(Dry) Ginger dry
Average Price ₹6,000 Quintal
Minimum Price ₹6,000 Quintal ( Medinipur(West) )
Maximum Price ₹6,500 Quintal ( Medinipur(West) )
* This summary is taken from prices of last one week from 2 mandis.

According to latest info, average price of Ginger dry in Paschim Medinipur district mandis is ₹6,000 /quintal. In the last week, minimum price was ₹6,000 /quintal in Medinipur(West) Mandi and maximum price was ₹6,500 /quintal in Medinipur(West) Mandi. Prices of Ginger dry from 2 mandis in Paschim Medinipur district of West Bengal are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 19 Dec 2025.

Ginger dry भाव

Ginger dry Price Today in Paschim Medinipur District | All Mandis

Commodity District Mandi Ginger dry Price Update
Ginger dry Medinipur(W) Medinipur(West) (Medinipur(West)) 6000 to 6500 ₹Quintal 19 Dec 2025
Ginger dry Medinipur(W) Medinipur(West) (Medinipur(West)) 5000 to 6000 ₹Quintal 29 Jan 2025

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।

Ginger dry, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bottle gourd, Bhindi(Ladies Finger), Raddish, Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Spinach, Sweet Pumpkin, Onion, Pointed gourd (Parval), Pumpkin, Rice, Bengal Gram(Gram)(Whole), Lentil (Masur)(Whole), Arhar Dal(Tur Dal), Masur Dal, Sesamum(Sesame,Gingelly,Til), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Paddy(Dhan)(Common), Bengal Gram Dal (Chana Dal), Black Gram Dal (Urd Dal), Green Gram Dal (Moong Dal), Linseed, Apple, Fish, Ginger(Dry), Garlic, Gur(Jaggery), Mustard, Mustard Oil, Jute, Paddy(Common), Indian Beans(Seam), Pointed gourd(Parval) etc. are sold in Paschim Medinipur District. Through this website you can get latest price updates in Paschim Medinipur District.