Ginger dry Price Today in Kolkata District | All Mandis



Welcome to Mandi Bhav India. On this page you will find today's Ginger dry market prices in Kolkata district of West Bengal state. You can get information on prices of all types of fruits, vegetables, and grains in all major and minor mandis of West Bengal here.

Ginger dry Market Price Summary in Kolkata

Commodity Ginger(Dry) Ginger dry
Average Price ₹5,350 Quintal
Minimum Price ₹5,200 Quintal ( Bara Bazar (Posta Bazar) )
Maximum Price ₹6,100 Quintal ( Bara Bazar (Posta Bazar) )
* This summary is taken from prices of last one week from 4 mandis.

According to latest info, average price of Ginger dry in Kolkata district mandis is ₹5,350 /quintal. In the last week, minimum price was ₹5,200 /quintal in Bara Bazar (Posta Bazar) Mandi and maximum price was ₹6,100 /quintal in Bara Bazar (Posta Bazar) Mandi. Prices of Ginger dry from 4 mandis in Kolkata district of West Bengal are given on Mandi Bhav India.
This data was last updated on 24 Dec 2025.

Ginger dry भाव

Ginger dry Price Today in Kolkata District | All Mandis

Commodity District Mandi Ginger dry Price Update
Ginger dry Kolkata Bara Bazar (Posta Bazar) (Bara Bazar (Posta Bazar)) 5200 to 5650 ₹Quintal 24 Dec 2025
Ginger dry Kolkata Bara Bazar (Posta Bazar) (Bara Bazar (Posta Bazar)) 5500 to 6100 ₹Quintal 15 Dec 2025
Ginger dry Kolkata Bara Bazar (Posta Bazar) (Bara Bazar (Posta Bazar)) 6250 to 6500 ₹Quintal 19 Sep 2017
Ginger dry Kolkata Sealdah Koley Market (Sealdah Koley Market) 9500 to 9750 ₹Quintal 24 Sep 2014

Notes*

  • All Rates are Shown as quintal(100 Kg)
  • Rates subject to change
  • These rates are may or may not correct, consider these rates only to know position of market

सूखी अदरक को सोंठ कहा जाता है। जैसे अदरक को सेहत के लिए लाभदायक माना जाता है उसी प्रकार से सोंठ भी काफी लाभदायक है। आयरन, कैल्शियम, फाइबर, मैग्नीशियम, विटामिन ए और सी जिंक आदि का गुण सोंठ में अधिक के गुण पाया जाता हैं।सोंठ में इंफ्लेमेटरी और एंटीबायोटिक तत्व पाए जाते हैं। यह इम्मयूनिटी बढ़ाने में भी काफी कारगर है।अदरक की फसल 7 से 8 महीने में तैयार हो जाती है। इसके अलग-अलग किस्मों से एक हेक्टेयर में 15 से 20 टन अदरक पैदा होता है।अदरक से सोंठ बनाने के लिए अदरक को साफ करके इसके पतले छिलकों को अलग कर लिया जाता है। फिर 24 घंटे तक पानी में डुबोकर रखा जाता है। इसके बाद इसे नींबू के रस में पानी में मिलाकर धोया जाता है। फिर इसे चूने के घोल में रखा जाता है।और फिर वहां से निकाल कर धूप में सुखा लिया जाता है।और सोंठ तैयार हो जाती है।

Ginger dry, Potato, Carrot, Green Chilli, Cabbage, Cauliflower, Brinjal, Bhindi(Ladies Finger), Ridgeguard(Tori), Tomato, Cucumbar(Kheera), Bitter gourd, Sweet Potato, Sweet Pumpkin, Long Melon(Kakri), Onion, Capsicum, French Beans (Frasbean), Pointed gourd (Parval), Pumpkin, Wheat, Rice, Bengal Gram(Gram)(Whole), Green Gram (Moong)(Whole), Black Gram (Urd Beans)(Whole), Arhar (Tur/Red Gram)(Whole), Apple, Mousambi(Sweet Lime), Pomegranate, Banana, Orange, Grapes, Mango, Ginger(Dry), Garlic, Pointed gourd(Parval) etc. are sold in Kolkata District. Through this website you can get latest price updates in Kolkata District.